Међународна сарадња

1. новембар 2022.

Високу медицинску школу струковних студија је посетио др. Мостафа Алксхер, Начелник одељења за информисање и стипендирање Министарства за високо образовање и научно истраживање Републике Либије. Одржана је кратка презентација о школи, након чега су учесници скупа разговарали о могућностима међународне сарадње у области високог образовања.

20. септембар 2022.

Високу медицинску школу струковних студија су посетили заменик министра за науку и технологију, аташе за образовање и директор канцеларије за младе у Министарству за науку и технологију државе Либије. Одржана је кратка презентација о школи, након чега су учесници скупа разговарали о могућностима међународне сарадње у области образовања.

22. фебруар 2022.

Висока медицинске школа струковних студија “Свети Василије Острошки” била је домаћин скупа на тему “Могућности међународне сарадње у високом образовању”. Својим присуством овај догађај су увеличале њихове екселенције Мохаммед Набхан, амбасадор Палестине, Др Аммар Ањад, шеф мисије за Сирију, Хатем Мохаммед, конзул амбасаде Либије, Хаидер Сњади, шеф мисије и амбасадор Ирака, Фатах Махраз, амбасадор Алжира, Јоусеф Елкарни, амбасадор Марока, Амира Бибани, секретар спољних послова амбасаде Туниса, Јоусеф Абдул Самад, амбасадор Кувајта, Мубарак Саид Ахмед Буршид Ал-Дахери, амбасадор Уједињених Арапских Емирата, Мохаммед Елсагхеер, други секретар амбасаде Египта. Након поздравне речи оснивача, гђе Жаклине Богавац, директорке установе за образовање одраслих Ацадемиа Едуцатива, присутнима се обратио проф. др Угљеша Јовичић, директор Високе медицинске школе струковних студија „Свети Василије Острошки“.

Међу говорницима на скупу били су проф. др Небојша Јовић, професор струковних студија, као и представници наставних база проф. др Снежана Костић, директор Института за рехабилитацију Београд Сокобањска, прим. др Војислав Лекић, помоћник директора Клиничко-болничког центра Звездара и Снежана Борић, главна сестра Института за кардиоваскуларне болести Дедиње. Учесници скупа и излагачи дискутовали су о могућностима школовања страних студената из области медицинских наука и сагласили су се да је Београд град отвореног срца који има потенцијал да поново постане један од водећих центара за образовање здравствених радника у овом делу Европе.